Blog

Neix el consell assessor d’Adolescents.cat

Adolescents.cat ha constituït, aquest dijous, el seu Consell Assessor, format per 9 professionals que treballen amb i per joves de perfils molt variats. És per aquest motiu que neix el Consell Assessor, per conèixer més i millor els múltiples perfils d’adolescents que hi ha al nostre territori, i per rebre altres ímputs de temes que poden ser d’interès pels nois i noies i tenir, així, un assessorament de com s’hauria de tractar algun contingut més específic com poden ser les drogues, sexisme, integració…

En aquesta primera trobada d’amics professionals, s’ha destacat de forma unànime la bona feina que està fent Adolescents.cat. I és que dels 613.000 adolescents d’entre 13 i 20 anys que hi ha actualment a Catalunya, el portal rep 400.000 usuaris únics. “Heu fet i esteu fent una feina molt ben feta, i això ho demostra”, han dit alguns dels assistents.

El perfil de l’adolescent és complex. Tot i que és la millor etapa, “una etapa meravellosa”, tal com ha dit el professor de secundària i psicopedagog, Xavier Padrissa, “és molt important saber connectar amb els adolescents, i entendre’ls, i ho heu sabut fer”, ha afegit.

Sense cap mena de dubte és molt important poder connectar amb el públic amb el qual et dirigeixes, però els adolescents tenen moltes més inquietuds que saber què li ha passat a l’artista que més els agrada, i és per això que en el Consell s’ha preguntat què és el que més els preocupa als adolescents.

La resposta ha sigut molt variada, les qüestions de gènere, la identitat, l’amor, el sexe, les etiquetes… Els preocupen les relacions amb la societat (si agrado o no), i les relacions amb si mateixos (m’agrado, estic bé amb mi mateix/a)? En definitiva la interacció que tenen amb el món, en una època en què, segons ha afirmat el president de la Xarxa de Convivència, Mohamed El Amrani, “estan molt infoxicats”.

És a dir, l’adolescent del 2017 té un accés a la informació, al coneixement que li fa pensar que té una experiència que és inexistent. Sí, té un coneixement vivencial, però no experimental; i aquesta informació adquirida els porta a qüestionar a pares i professors.

El cos, les relacions i l’oci poden ser els tres grans vectors que agrupen els interessos i preocupacions dels adolescents, segons han sintetitzat els assessors, i per ells, la millor eina que té Adolescents.cat i que és una de les claus de l’èxit per aquesta connexió amb els joves és el consultori; un apartat en el qual els lectors, de forma anònima fan arribar les seves consultes (psicologia, sexualitat i alimentació), que després són respostes per un equip de professionals. I és aquí on s’ha aconseguit connectar molt més amb ells. I és que, tal com han dit els membres del Consell Assessor, Adolescents.cat és “l’amic anònim dels adolescents”.

Els membres del Consell Assessor són: Jordi Font, director d’Estratègia Digital i Negoci de Nació Digital; Iolanda Batallé, directoria CASA CATEDRAL (Grup Enciclopèdia Catalana); Gemma Recoder, directora SUNMUSIC (Canet Rock); Manel Pousa, president Fundació Pare Manel; Mònica Prat, psiquiatra especialista en adolescents (Hospital Moisès Broggi); Xavier Padrissa, professor de secundària i psicopedagog (Col·legi Claret, BCN); Daniel González, educador social i coreferent Grup de Premonitors joves; Alexia Cañamares, pedagoga i coordinadora del Centre Obert Muntanyès; Mohamed El Amrani, president Xarxa de Convivència i emprenedor social; i l’equip directiu d’Adolescents.cat (Roger Carandell, Ernest Codina i Núria Codina).

Share:
Fem Produccions

Arran de l’èxit del portal Adolescents.cat, Roger Carandell i Ernest Codina van fundar l’empresa FEM PRODUCCIONS SL, especialitzada en la creació de continguts audiovisuals per a la comunitat juvenil de Catalunya: Internet, xarxes socials, ràdio, televisió, llibres… Actualment, l’empresa acumula un gran coneixement sobre els més joves i ha creat un ventall de serveis per a empreses i institucions. Els nostres espais publicitaris són els més vistos pels més joves del territori català; a més, creem continguts de marca blanca, generem informes i estudis per a organitzacions, empreses o institucions i produïm esdeveniments a mida amb un gran èxit de convocatòria.

Uneix-te a la nostra comunitat!